Achteruitrijden niet iedereen zijn beste hobby

Achteruitrijden is niet voor iedereen de leukste hobby. Sommige mensen rijden daarom ook liever een extra blokje om dan dat ze een stukje achteruit moeten rijden. Dit voornamelijk ook in combinatie met fileparkeren. Men zegt dat vrouwen er slechter in zijn dan mannen. We zullen dat nog wel even zien (ja dit artikel is geschreven door een vrouw die prima kan fileparkeren)!

De truc achter het fileparkeren is de combinatie tussen het dicht bij genoeg staan naast de voorstaande auto, het indraaien en het terugdraaien. Als je alles goed doet hoef je niet vaak te steken. Als de plek wat krapper is is het misschien nog van belang dat je nog een kleinstukje vooruit moet rijden. Maar in principe is het in een keer steken te doen. Het feit is dat de meeste vrouwen te bang zijn om file te parkeren en dat zij er daarom zo lang over doen. Ze zijn bang om het fout te doen of om ergens tegenaan te komen. Toch kunnen ze het, deze vrouwen hebben namelijk toch een rijbewijs gehaald en hebben hierbij toch echt moeten fileparkeren.

Toch is het helaas een feit, mannen zijn weldegelijk beter in het fileparkeren dan vrouwen, ook al zijn er uitzonderingen! Er is hoop voor ons als dames. Anyway, mannen hebben meer aanleg voor fileparkeren. Dit komt waarschijnlijk door de manier waarop het mannelijke brein verbindingen legt en diepte verwerkt. Om het beter te zeggen het mannelijke oog en brein kunnen qua afstand en diepte beter en efficiënter inschatten omdat afstand en diepte beter kunnen samenwerken tegelijkertijd in het mannelijke brein. Een andere, minder wetenschappelijke verklaring, is dat mannen over het algemeen meer kennis van auto’s hebben en meer interesse in techniek hebben, waardoor zij beter kunnen begrijpen en weten wat er moet gebeuren bij het fileparkeren.

Helaas wint deze wedstrijd de man, maar voor onze wanhopige vrouwen is er gelukkigs een achteruitrij camera. Op deze manier kan er op een makkelijkere manier ingeparkeerd worden zonder dat je bang hoeft te zijn dat je ergens tegenaan komt. Voor de gene die al genoeg snoeren en draden in de auto heeft is er ook de achteruirijcamera draadloos.