Kies de leaseauto van je dromen en ga onbezorgd op pad

Altijd al een mooie nieuwe auto willen hebben maar er nooit het geld voor gehad? Nu kun je een auto voordelig leasen, ook als particulier. Een auto leasen is niet alleen weggelegd voor de bankdirecteur of de ICT-er met een topfunctie. Iedereen kan nu een auto leasen en profiteren van het gemak en de voordelen van deze manier van financiering. Je hoeft niet eerst jarenlang te sparen en geld opzij te leggen voor de aankoop van je droomauto. Je hoeft alleen maar uit te rekenen of je het maandelijkse leasebedrag plus de brandstof kunt betalen.

Zet alles op een rijtje en kijk of leasen iets voor jou is
Voordat je een handtekening zet onder een leasecontract is het wel verstandig om de financiën op en rijtje te zetten. Want hoe aantrekkelijk het ook is, de kosten moeten wel betaald worden natuurlijk. Het is nu ook weer niet zo dat leasen gratis is. Voor een middenklasse auto betaal je toch al snel meer dan 200 euro per maand. Dit bedrag moet je wel de komende jaren kunnen missen zonder dat je in de financiële problemen komt. Het is dus wel verstandig om te bekijken of je dit bedrag kunt missen zonder dat je in de schulden belandt. Want tussentijds een leasecontract laten ontbinden is een kostbare aangelegenheid. Dan kun je beter voor een goedkopere auto kiezen of toch overwegen om een auto te kopen.

Meer informatie over leasen
Wil je een auto leasen dan kun je daarover op het internet veel informatie vinden. Het is verstandig om voordat je voor het eerst een auto gaat leasen je goed te informeren over alle regels en voorwaarden zodat je goed weet waar je aan toe bent en je niet met onverwachte onaangename verrassingen wordt geconfronteerd. Dit kan een hoop narigheid voorkomen. Bij consumentenorganisaties maar ook op de websites van de leasemaatschappijen vind je vaak antwoorden op alle vragen die je hebt over het leasen van een auto, zowel zakelijk als privé.