Een tennisracket kiezen

De keuze aan verschillende soorten tennisrackets is enorm. Om een tennisracket te kiezen moet je met veel aspecten rekening houden. De bouw van je lichaam, de lengte van je lichaam, de kracht in je lichaam. Al deze aspecten hebben invloed op het soort tennisracket dat jij nodig hebt. Naast de verschillende aspecten zijn er ook veel verschillende merken tennisrackets. De meest bekende merken zijn head tennisrackets, wilson tennisrackets en dunlop tennisrackets. Ieder merk heeft weer een eigen kijk op het maken van tennisrackets en kunnen hierdoor ook weer veel verschillen.
Tennisrackets zijn grofweg te verdelen in twee soorten. Krachtrackets en controlerackets. Het verschil is gigantisch en hiertussen bestaan natuurlijk weer eindeloze soorten rackets.

Voor beginnende spelers zijn krachtrackets aanbevolen. Deze rackets zijn relatief licht, ze zijn stijf en breed en hebben hierdoor een groot racketblad. Hierdoor kan je makkelijker ballen raken en de bal hard terug slaan. Controlerackets zijn relatief zwaar, flexibel en smal en hebben een klein racketblad. Dit racket wordt gebruikt door ervaren spelers omdat hier meer controle over de bal is. Dit racket zorgt er echt voor dat de bal doet wat jij wilt dat de bal doet als je deze met de juiste techniek raakt.

Ga jij net beginnen met tennissen kies dan voor een krachtracket. Hiermee zorg je ervoor dat je de bal beter kan raken en meer kracht kan meegeven aan de bal. Naarmate je ouder en beter wordt zal je meer kracht vanuit je lichaam mee kunnen geven aan de bal waardoor je dit niet meer nodig hebt uit het tennisracket. Kies niet het grootste blad dat er is, dit zorgt er namelijk voor dat je lui wordt. Hierdoor zal je nooit leren kracht aan een bal te geven, het advies is daarom om een midplus tennisracket te kopen als je wilt beginnen met tennissen.