Hoeveel kost het om je scriptie te laten nakijken?

Hoeveel kost het om je scriptie te laten nakijken?

De afstudeerscriptie is vaak het laatste onderdeel dat tussen jou en je diploma in staat. Studenten beseffen dit maar al te goed, want tegenwoordig laten zij steeds vaker hun scriptie nakijken op taal bij een professioneel scriptie nakijkbureau. Studenten hebben hier al gauw enkele honderden euro's voor over, maar niet elke student is in staat om dit bedrag te betalen. Welke prijzen vragen de nakijkbureaus en bij wie kun je goedkoop je scriptie laten nakijken? Wij hebben het voor je uitgezocht. 

Waarop wordt de scriptie gecontroleerd?

De scriptie-nakijkbureaus die wij onder de loep hebben genomen, bieden de volgende diensten aan:

• Redigeren

• Redigeren + structuur

• Bronvermelding controle


Redigeren

Met de dienst 'redigeren' worden scripties (en andere onderwijsgerelateerde documenten) gecontroleerd op spelling, grammatica, zinsbouw, typfouten, stijlfouten, woordkeuze, consistentie en interpunctie.

Redigeren + structuur

Naast de taaltechnische controle op je scriptie wordt met deze dienst ingezoomd op de inhoud. Bepaalde (scriptie-)onderdelen worden gecontroleerd op volledigheid en je krijgt feedback over de opbouw en indeling.

Bronvermelding controle

Met de controle op de bronvermelding worden alle bronnen in het onderzoek gecontroleerd aan het hand van de APA-richtlijnen. De editor controleert zowel de bronweergave in de tekst, als de titelbeschrijving in de literatuurlijst.

Waar kan ik goedkoop mijn scriptie laten nakijken?

Op de eerste plaats is de kwaliteit natuurlijk het belangrijkst. Immers, aan een slecht geredigeerde scriptie heb je niks. De bedrijven die wij hebben vergeleken, worden door studenten positief beoordeeld op beoordelingswebsites. Toch is de prijs voor veel studenten doorslaggevend. En wat blijkt: de prijzen tussen de bedrijven verschillen aanzienlijk van elkaar!


De prijzen voor het redigeren

Voor de prijsvergelijking is een scriptie van 15.000 woorden als voorbeeld genomen. Alle prijzen zijn inclusief btw of btw-vrijgesteld.

De verschillen in prijs zijn groot zoals je kunt zien. Bij 24editor bespaar je als snel € 30 tot € 65, voor precies dezelfde dienst. 


De prijzen voor het redigeren + structuur

Voor de prijsvergelijking is een scriptie van 15.000 woorden als voorbeeld genomen. Alle prijzen zijn inclusief btw of btw-vrijgesteld.

Wederom biedt 24editor voor de dienst 'redigeer + structuur' het voordeligste tarief voor alle mogelijke termijnen. Het verschil tussen de bedrijven kan al gauw oplopen tot  € 140 en dat voor precies dezelfde dienst. 

Wil je jouw scriptie laten nakijken, dan raden we je aan om altijd van tevoren goed te informeren naar de werkwijze en de prijzen. Door eerst de mogelijkheden te vergelijken, kun je die € 100 euro die je bespaart aan leukere dingen uitgeven!