Kwaliteit van een trampoline

Een trampoline kopen doe je niet zomaar. Trampoline kopen online is tegenwoordig wel steeds meer van toepassing, maar hoe weet je of die trampoline wel goed is voor je kinderen. Je kan een filmpje kijken op internet, of je kan even langs gaan in de winkel om thuis vervolgens verder te beslissen. Bij een trampoline staat veiligheid op nummer 1 van meest belangrijke aspecten. Ouders vinden een trampoline al snel gevaarlijk en daarom worden er bij het aanschaffen van trampolines op veel onderdelen gelet. In dit artikel lees je waar je allemaal goed op moet letten voor het aanschaffen van een trampoline.

Een trampoline bestaat uit meerdere onderdelen die ieder goed van kwaliteit moeten zijn. De onderdelen zijn: het frame, de veren, de trampoline rand, de springmat trampoline en het veiligheidsnet. Deze onderdelen zijn, op het veiligheidsnet na, van essentieel belang voor de trampoline. Het veiligheidsnet zorgt voor extra veiligheid maar voegt niets toe aan de functionaliteit van de trampoline. Ieder onderdeel zorgt voor stevigheid en stabiliteit. Het frame is daarbij het hoofd van de constructie. De frames in trampolines worden gemaakt van roestvrij staal. Dit is noodzakelijk omdat de meeste trampolines buiten blijven staan en niet afgedekt worden voor weersomstandigheden. De buisdikte van het frame kan verschillen van 1,6 tot 3mm. Dit geeft de sterkte van het staal aan. Hoe dikker, hoe sterker.

De trampoline rand ziet er in de meeste gevallen kleurrijk en vrolijk uit en heeft een belangrijke functie voor de trampoline. De rand beschermd en bedekt namelijk de veren. Veel veren zijn niet va roestvrij staal en kunnen niet zo goed tegen neerslag. De rand beschermd de veren dan tegen de weersomstandigheden. Daarnaast bedekt de rand de veren ook tegen lichaamsdelen. Je wilt namelijk niet dat als je van de trampoline valt, je arm vast komt te zitten tussen de veren. Ook wil je niet dat als je van de trampoline af stapt of er juist op wilt dat je dan de veren beet moet pakken want je hand kan er dan tussen komen te zitten.