Tips voor een reis richting Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een prachtig land, het licht op zo’n 26 uur vliegen van Nederland. Je moet er dus wat voor over hebben om hier te komen, toch is het zeker de moeite waard. Voordat je op een verre vakantie gaat moet je goed voorbereid zijn, zo ook voor een vakantie richting Nieuw-Zeeland. In dit artikel lees je een aantal tips waar je zeker rekening mee moet houden als je op vakantie gaat naar Nieuw-Zeeland. Ook kun je in dit artikel ervaringen van andere mensen lezen op ervaringen djoser en nrv reizen ervaringen.

Neem extra geld mee
Nieuw-Zeeland is een extreem duur land. Op veel ‘ongezonde’ producten ligt een extreem hoog btw-percentage. Zeker op alcohol en sigaretten. Wil je dus een drankje drinken, of rook je sigaretten dan moet je zeker een extra bedrag mee nemen op vakantie.
Eigen vervoer
Er is niets beter dan zelf kunnen bepalen waar je en wanneer je ergens heen gaat. Het is super handig om een camper of auto te huren waar je desnoods ook een nachtje in kan slapen mocht je ergens stranden of geen hotel kunnen vinden. Daarnaast kan je ook op veel meer plekken komen dan als je enkel afhankelijk bent van het vervoer dat aangeboden wordt.
Regel een goede aankomst plek
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Nieuw-Zeeland erg ver reizen, je zit een hele dag in het vliegtuig waardoor je een enorme jetlag oploopt. Daarom is het verstandig om de eerste dagen rustig aan te doen en te zorgen voor een stabiele plek waar je eerst weer tot rust kan komen.
Schaf een kortingskaar aan
In Nieuw-Zeeland kan je volop gebruik maken van een kortingskaart die je veel geld kan besparen. Je kan deze kaart veel gebruik bij activiteiten die je op de planning hebt staan en ook in veel hostels zal je een korting krijgen op een overnachting.