Tips voor lekkerdere koffie

Volgens de New York Times heeft een nieuw studie aangetoond dat het koelen van je koffiebonen voor het malen kan lijden tot een consistentere en betere kwaliteit smaak. Koude koffiebonen produceren kleinere deeltjes met een consistentere grootte, wat lijdt tot meer smaak van minder koffie. Stop je bonen in een luchtdichte container en stop ze in de vriezer voordat je naar bed gaat. Zo krijg je koffiebonen die een stukje lekkerder zijn dan cups voor nespresso apparaat en Lavazza cups. Als je niet zoveel tijd hebt, zijn de koffiecups natuurlijk wel een perfect alternatief voor koffiebonen.

 

Gebruik een weegschaal

Deze tip lijkt misschien zinloos, maar een weegschaal gebruiken om hoeveelheden te wegen voordat u gaat brouwen, is een eenvoudige manier om de kwaliteit van uw koffie te verbeteren. De koffiebonen-waterhouding is een van de belangrijkste aspecten voor het zetten van een kop koffie, maar veel koffiemachines markeren een kopje als vijf gram in plaats van acht. Bovendien voegen mensen vaak gewoon een bolletje koffiedik toe, wat geen goede maateenheid is. De Specialty Coffee Asociation of America gebruik een verhouding die vijfenvijftig gram koffie vereist voor elke duizend gram (één liter) water. Digitale weegschalen zijn een goedkope toevoeging aan uw keuken en helpen u om de best mogelijke kop koffie te zetten.

 

Maal voor het brouwen

Hoewel het kopen van voorgemalen bonen u enkele minuten in de ochtend kan besparen, verliest gemalen koffie na verloop van tijd smaak als gevolg van langdurige blootstelling aan lucht, waardoor het minder smaakvol wordt bij het zetten. Daarom is het ook essentieel om je bonen in een container met een luchtdichte verzegeling te bewaren, zodat de bonen zo lang mogelijk vers en lekker blijven. Zelf bonen malen kan een vrij genuanceerd project zijn, en het is belangrijk om te investeren in de juiste soort molen.