Verschillende soorten waterpijp

Iedereen kent het wel, en misschien die je het wel heel vaak, waterpijpen. Waterpijpen wordt vooral gedaan door Turkse en Marokkaanse jongeren. Toch gebruiken steeds meer mensen steeds vaker de waterpijp een keer per dag of een keer per week om af te stappen van het roken van sigaretten. Omdat het steeds vaker gebeurt, moet de waterpijp ook meer diversiteit bieden. Daarbij komen verschillende soorten waterpijp aan te pas. Door een andere vorm, gebruik van andere materialen of andere manieren kan je hele ervaring met de waterpijp worden verbreed. In dit artikel vind je verschillende types waterpijpen en manieren om jouw ervaring met de waterpijp te vergroten.

El Nefes
De El Nefes waterpijp staat bekend om de doffe rook die hij produceert. Tijdens het gebruiken van deze waterpijp zal je zien dat de rook wat doffer is dan normaal. Dit komt omdat de waterpijp niet gemaakt is van ijzer, deze waterpijp is gemaakt van koper. Dit zorgt ervoor dat er een andere reactie van de rook op het materiaal plaats vindt.

Aladin
Ook voor het oog is er iets moois. Met speciale Aladin waterpijpen waan je je in het oude Egypte. Deze waterpijpen zijn gebaseerd op de verhalen van Aladin en zijn gemaakt volgens traditionele Egyptische wijze. Je kan de Aladin waterpijp volledig customizen door de verschillende slangen, vazen en metalen die allemaal met elkaar kunnen worden verbonden.

Khalil Mamoon
Deze waterpijp is afkomstig uit Egypte en wordt gezien als de beste waterpijp ter wereld. Het zijn zeer luxe uitvoeringen gemaakt met de beste materialen en grootste vazen die gebruikt kunnen worden voor een waterpijp. Door de vormen ontstaat er een hele fijne airflow met dikke rook. Dit resulteert in een enorm relaxte ervaring. Daarnaast zorgt de waterpijp voor versiering. De waterpijpen zijn mooi versierd waardoor het oog helemaal verwend wordt.