Wat is de werking van schoonloopmatten?

Een schoonloopmat, voor vele een product die je letterlijk voorbij loopt. Of beter gezegd, overheen loopt. Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar een schoonloopmat op maat heeft wel degelijk een belangrijke rol in een bedrijf. Wat is een droogloopmat en hoe werkt dit dan?

Samenstelling van de schoonloopmat

De beste schoonloopmatten zijn gemaakt van nylon vezels en hebben als doel het vuil wat onder de schoenen van bezoeker zit, buiten te houden. Een entree van het bedrijf of winkel moet er immers goed verzorgd en representatief uitzien. Waarom dan nylon? Dit materiaal zorgt namelijk voor een schrapende werking van de mat waardoor de mat een grote hoeveelheid stof en zand op kan nemen. Zelfs als de bezoekers de voeten niet zouden vegen werkt de mat.

Werking van de schoonloopmat behouden

Omdat een schoonloopmat veel vuil opvangt, is het erg belangrijk om de mat regelmatig schoon te maken zodat de mat niet verzadigd raakt. De mat kun je uiteraard zelf uitkloppen of wassen in een grotere wasmachine, maar er zijn ook bedrijven met een ruilsysteem voor schoonloopmatten. Deze bedrijven halen de vuile matten op en verwisselen deze mat voor een zuivere schoonloopmat. De verzadigde mat wordt gewassen en kan weer naar een andere entree.