Bedrijfszekerheid staat voorop in het proces met een stoomketel

Bij beheerders van bedrijfskritische processen is uitval van de apparatuur en installatie een regelrechte nachtmerrie. Maar er zijn meer criteria: ook het rendement speelt mee, terwijl tegelijkertijd de milieu-eisen hoger en hoger worden. Voor deze groeiende groep gebruikers wordt het steeds aantrekkelijker om na te denken over de aanschaf van een stoomketel.

De stoomketel herbergt alle voordelen in zich namelijk, met nog enkele aandachten pluspunten erbij. Zo ligt het rendement van de huidige generatie stoomketels op 98 procent en heeft de stoomketel van nature een lage onderhoudsgevoeligheid. Denkt u bij stoomketels ook uitsluitend aan omvangrijke installaties, die slechts zijn voorbehouden aan de allergrootste ondernemingen? Hoeft niet! Aangezien een stoomketel of olieketels meegroeien met de gebruiker, is aanschaf al in een vroeg traject een aantrekkelijk alternatief voor producerende bedrijven.

Ketelhuis al vol?
Verder is de beperkte ruimte die de stoomketel inneemt een andere sterk argument om onderzoek te overwegen. Angst voor dure en tijdrovende keuringen en certificeringen? Niet nodig! De Certuss-stoomketels zijn bescheiden van omvang en passen niet zelden in de ‘normale’ klusruimten. Het ketelhuis hoeft daardoor niet verbouwd te worden. Helemaal geen ruimte binnen? Ook de leverantie van een mobiele stoomketel is uiteraard geen enkel bezwaar. 

PED-keuring
De ketels zijn beschikbaar vanaf een capaciteit van 80 kg stoom per uur en elektrostoomketels al vanaf 10 kg. Bijkomende voordeel is dat de verplichte PED keuring slechts enkele uren in beslag neemt. Dit is niet zelden een argument om af te zien van aanschaf, omdat de expertise niet aanwezig is binnen de bedrijfsmuren.

Maar anders dan u wellicht gewend bent bij keuringen van waterruimstoomketels wordt het proces niet voor langere tijd onderbroken.

CERTUSS stoomgeneratoren met een kleinere capaciteit zijn zelfs in veel gevallen vrijgesteld van periodieke verplichte keuringen. Installatie goedgekeurd? Drie minuten na inbedrijfstelling heeft u weer stoom en kunt u het werk weer oppakken.

Voor voedingsmiddelenindustrie en brouwerijen
Brouwerijen, voedingsmiddelenproducenten, wasserijen, maar ook ziekenhuizen kunnen inmiddels gerekend worden tot de vaste klantenkring van Scharff. Ziekenhuizen gebruiken de Certuss-stoomketels doorgaans niet voor productie, maar zijn een uitkomst voor nauwkeurige klimaatbeheersing door het exact afgeven van de stoom. Heeft u een klimaatkritische omgeving door de productie van zeer gevoelig materiaal? Uiteraard is Scharff beschikbaar om u te adviseren. Ook na plaatsing onderhouden wij warme contacten met u. Voor advies en een optimale bediening van de installatie van uw kant.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.stoomketels.nl