Waarvoor bent u eigenlijk verzekerd

Tegenwoordig kun je alles verzekeren en dit wordt dan ook regelmatig gedaan. Zelf de kleine dingen kunnen verzekerd worden. Steeds vaker komt het voor dat de provider van mobiele telefonie zelfs een verzekering aanbieden aan voor de smartphone. Dit is wel begrijpelijk aangezien smartphones heel fragiel zijn en de kans op schade groot is. Ook komt het voor dat supersterren en voetballers bepaalde lichaamsdelen tegen een absurd hoog bedrag laten verzekeren. Zo verzekeren voetballers hun benen, Cristiano Ronaldo heeft zijn benen verzekerd voor maar liefst 206 miljoen. Ook zijn er al tal van popsterren die de stem hebben laten verzekeren.

Voor de ‘’gewone’’ consument is dit niet mogelijk, die hebben vaak de verplichte verzekeringen afgesloten. Zo is het in Nederland verplicht om een zorg verzekering te hebben, voor Amerika geldt dit niet, waardoor men toch voorzichtiger is en eigenlijk minder uit het leven kan halen. Mocht het zo zijn dat je dan toch ziek wordt in Amerika, kan dit beteken dat je als persoon failliet kan gaan aan de ‘’medical bill’’.

Woningverzekeringen zijn voor koop huizen verplicht, de brandverzekering is voor elke huis eigenaar verplicht. Omdat het huis als onderpand dient van de bank tijdens het afsluiten van een hypotheek. Maar hoe zit dit met schade aan het huis, stel u heeft een raam reparatie nodig, bent u hier dan tegen verzekerd. Dit een vraag die niet voor iedereen beantwoord kan worden, dat ligt aan de polis die u heeft afgesloten met uw verzekering, daar staat precies in waar u wel en niet tegen bent verzekerd. Dus als uw raam kapot verzekering de schade dekt is het in uw geval mooi meegenomen. Verder zijn er tal van andere verzekeringen in en om uw huis, voor de juiste verzekering kunt u het best eerst uw situatie in kaart brengen. Kijk bijvoorbeeld naar uw omgeving en vraag u dan soms ook af of bepaalde verzekeringen wel echt nodig zijn voor uw woning.