Een mooie lach

Een mooie glimlach waarbij je een rij witte tanden kunt tonen die ook nog eens netjes naast elkaar staan is natuurlijk ideaal. Dit is iets wat de meeste mensen zich natuurlijk wensen en dat is niet meer dan normaal. Heb je nu echter wat gelige tanden of last van andere mondproblemen waardoor je glimlach net niet zo mooi is als je wensen zou? Dan kun je daar zelf wel wat aan doen. Veel mondproblemen zijn te bestrijden maar ze voorkomen is natuurlijk nog beter. 

Amandelsteentjes zorgen voor een slechte adem

Heb je last van problemen zoals amandelsteentjes of gevoelige tanden? Dan kun je daar zelf ook wat aan doen. Amandelsteentjes zijn witte brokjes met viezigheid die door bacteriën worden veroorzaakt die zich op etensrestjes in de amandelen vestigen. Deze hoopjes kunnen verschillende mondproblemen veroorzaken waarvan een slechte adem er eentje is. Een minder frisse adem is niet alleen vervelend om te hebben maar zorgt er tevens voor dat je niet zo snel je mooiste glimlach laat zien en liever je mond dichthoudt. 

Gevoelige tanden zijn vaak pijnlijk

Heb je daarnaast ook nog eens gevoelige tanden? Dan zul je ze ook niet altijd even graag bloot lachen omdat ze zeer doen. Bij gevoeligheid van de tanden kun je bijvoorbeeld slecht tegen koude of juist warme dranken en kan poetsen met een net wat hardere borstel al zeer doen of bloedend tandvlees veroorzaken. Zeker als je slecht tegen kou kunt, zul je ook minder vaak je tanden laten zien omdat ze zo gevoelig daarvoor zijn. 

Toon een mooie glimlach met een frisse adem

Hoog tijd dus om het tij te keren en ervoor te zorgen dat ook jij je mooiste glimlach kunt tonen. Om amandelsteentjes en een slechte adem die daarvan het gevolg is tegen te gaan,  kun je het beste een speciale extractor gebruiken waarmee je met behulp van een lusje de steentjes wegtrekt. Vind je dit niet zo’n prettig apparaatje om te gebruiken dan kun je ook  kiezen voor een speciale mondspoeling of voor het gebruik van een zogenaamd tonsil cupping glass. Hiermee zuig je met behulp van soort pompje de amandelsteentjes vacuüm en kun je deze eenvoudig verwijderen. 

Ga gevoelige tanden zoveel mogelijk tegen

Voor gevoelige tanden kun je het beste een tandpasta of mondwater kiezen die speciaal ontwikkeld zijn om de gevoeligheid tegen te gaan. Kies een middel gevoelige tanden dat voor jou geschikt is. Als de gevoeligheid minder wordt, kun jij ook beter tegen warmte en kou en kunnen je tanden meer hebben waardoor je deze zeker meer zult willen laten zien aan andere mensen. Dit levert je dubbel voordeel op want naast het feit dat je tanden een stuk minder gevoelig zijn, mogen ze zeker gezien worden.