Op tijd naar de dokter door bloeddruk- of bloedsuikermeter

Voor bepaalde mensen is het levensverlengend om een bloeddruk meter of een bloedsuikermeter thuis te hebben. Want met een bloeddruk meter of een bloedsuikermeter kan je sommige ziektes op tijd aan zien komen en kan je er op tijd bij zijn en er iets aan doen. Mensen met diabetes gebruiken een bloedsuikermeter om te meten hoe hoog hun bloedsuikerpijl is. Als de bloedsuikerpijl te laag is kunnen ze op tijd daar iets mee doen terwijl je zonder bloedsuikermeter aan de natuur bent overgeleverd. Als je geen bloedsuikermeter hebt kun je wel naar de dokter gaan om je bloedsuiker te meten. Maar dan moet je elke dag naar de dokter en dat kan niet altijd. Het wordt daarom veel moeilijker om goed op de bloedsuiker te reageren.  

Met een bloedsuikermeter hoef je niet elke keer naar de dokter. Iedereen kan nu voor een relatief klein bedrag een bloedsuikermeter kopen. Als je je bloedsuiker wilt weten hoef je daarvoor niet meer naar de dokter, maar die kan je nu elke dag zonder moeite zelf meten. Mensen met diabetes krijgen daardoor meer perspectief omdat ze niet meer hoeven te wachten om hun bloedsuiker te weten. Ze kunnen daardoor sneller inspelen op een verkeerde bloedsuikerpijl. 

Ook bloeddruk meter zijn onmisbaar voor sommige mensen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een hogere kans hebben op hart- en vaatziekten of aan oudere mensen die überhaupt meer kans hebben op bepaalde ziekten. Als je een lage bloeddruk hebt wordt je sneller duizelig je herkend dan sneller of er iets niet goed gaat. Maar als je een hoge bloeddruk hebt voel je niet of je bloeddruk hoger of lager wordt en vlak voordat je een bepaalde ziekte krijgt, zoals een hartinfarct, veranderd je bloeddruk. Het is daarom belangrijk voor risicogroepen om een bloeddrukmeter in huis te hebben om op tijd de huisarts te kunnen waarschuwen als er iets met je bloeddruk aan de hand is.