Kunstmatige intelligentie in je smartphone? Het is er al!

Kunstmatige intelligentie in je smartphone? Het is er al!

 

In 2014 onderging Siri een hersentransplantatie. Apple deed hier nooit een boekje over open. Tot nu toe…

 

Zo’n 5 jaar geleden werd met de release van de iPhone 4s ook Siri geïntroduceerd. Apple was daarmee de eerste smartphonefabrikant die een slimme assistent in hun smartphone inbouwde. De eerste recensies over Siri waren lovend, maar dit veranderde al snel toen de tekortkomingen van de assistent aan het licht kwamen. Te vaak werden commando’s verkeerd begrepen en kleine veranderingen hielpen niet.

 

Drastische aanpak

Tijd voor een drastische update. De stemherkenning technologie maakte plaats voor een soort kunstmatige intelligentie met de naam neural networks. Als basis voor deze technologie werd er gekeken naar het menselijk brein. Dat de update wel gewerkt heeft, blijkt wel aan de werking van Siri. Apple’s persoonlijke assistent zou de helft minder fouten maken dan voorheen het geval was.

 

Wil je graag een iPhone met deze technologie? Maar wil je daar niet de hoofdprijs voor neerleggen? Kijk dan eens naar de refurbished iPhones van SWOOP. Een iPhone van SWOOP heeft dezelfde levensduur en kwaliteit als nieuw, alleen is dan voor een voordelige prijs.

 

Grootste verandering, maar wel een geheim

Het gebruik van een vorm van kunstmatige intelligentie is de grootste verandering sinds de introductie van Siri. Toch wist tot voor kort niemand van deze update. Een handjevol mensen merkte wel op dat Apple experts op het gebied van neurale netwerkenaannam, maar de pers deed daar verder niks mee. Voor de gebruiker was de verandering ook niet heel drastisch. Siri begrijpt alleen beter wat je zegt.

 

Siri niet enige met een update

Siri is niet het enige in de iPhone waarvoor neural networks gebruikt wordt. Als je een iPhone hebt, dan heb je vast weleens gehad dat je gebeld wordt door iemand die je wel gemaild heeft, maar die niet in je contactlijst staat. Toch kan je iPhone dan de beller identificeren. Dat komt dus door het gebruik neural networks.

 

Er schijnen nog meer veranderingen op komst te zijn. Met het zelflerende systeem van de kunstmatige intelligentie zou vanaf iOS 10 ook de stem van Siri geregeld worden. Dit zou ervoor moeten zorgen dat Siri menselijker en vloeiender kinkt. Apple hoopt dat zo meer mensen Siri gaan gebruiken.