Repareer witgoed zelf en begin met YouTube

Een nieuwe wasdroger of wasmachine kopen is geen alledaagse uitgave. Toch wordt die keuze je soms opgedrongen als komt te zitten met een kapotte wasmachine- of droger.

Je kunt een nieuwe kopen, maar daar heb je soms net zo veel overlast van. Want niet altijd wordt het zware apparaat gratis opgehaald. En alle andere apparaturen dien je netjes in te leveren voor recycling. Zelf repareren kan dus uitkomst bieden. En daar komt YouTube steeds vaker om de hoek kijken.

Het juiste adres voor onderdelen
Reparatie van huishoudelijke apparatuur draait om het inschakelen van de juiste mensen die de juiste onderdelen kunnen leveren, met het juiste advies. Duidelijke instructies van YouTube-video's daarbovenop kunnen je dan ineens veel geld besparen. Enkele opties voor vervangende onderdelen van witgoed staan op internet.

Aan de slag
Zijn de onderdelen binnen, dan kun je aan hand van video's zelf aan de slag. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Wij hebben alvast enkele opties op een rijtje gezet voor je. Bijvoorbeeld over de reparatie van huishoudelijke apparaten, je Senseo of de Braun staafmixer of Karcher onderdelen.

7 belangrijke tips
Deze tips geven je nog wat extra houvast als je voor het eerst een reparatie overweegt van je wasmachine, wasdroger of andere huishoudelijke apparatuur.

1. weet waar je het vervangende onderdeel moet aanbrengen
 2. leg het benodigde gereedschap klaar
 3. neem voordat je begint alle veiligheidsmaatregelen in acht
 4. hou het schoon, heel en veilig
 5. vraag bij twijfel advies aan een expert van witgoed
 6. als het even kan: doe het samen. twee paar ogen zien meer dan een, en twee paar hersens weten dubbel zo veel.
 7. trek genoeg tijd uit voor de klus. Door eerste kwaliteit vervangende onderdelen bespaar je geld. Maar ook tijd kan je vijand zijn. Zorg daarom dat het geen haastklus wordt. Je wasmachine of wasdroger verdient beter.

Als je tips erbij houdt en je hebt het juiste adres gevonden voor vervangende onderdelen, is het tijd voor actie. Succes!