Ga voor veiligheid en luxe met een Messenblok

Jouw keukenmessen berg je natuurlijk het liefst zo veilig mogelijk op. Maar hoe doe je dat precies? Een magneetstrip, daar vallen messen vast en zeker van af. Los in de la is gevaarlijk  en ergens in een apart kastje is ook al niet ideaal. Nee, een messenblok is dan de uitkomst.

Naast het feit dat een messenblok er voor zorgt dat je je messen veilig opbergt. Kun je jouw luxe set ook nog eens vol trots laten zien. Een messenblok is dan ook een echte eye-catcher in elke keuken. Kortom een messenblok is de perfecte keuze voor de echte hobby kok.

Messenblokken zijn verkrijgbaar met en zonder een messenset. Wil je direct klaar zijn dan kies je voor een compleet blok, maar is de aanschaf van zo’n hele set in 1 keer iets te veel van het goede? Koop dan een los messenblok, deze kun je vervolgens langzaam aan gaan vullen met de door jou gewenste keukenmessen. Zie het als een soort spaaractie, leuk en je hebt steeds weer iets nieuws.

Let op bij het kiezen van een messenblok. Een messenset in het blok kan bestaan uit een divers aantal messen. Het is dus heel belangrijk om het juiste mes te kiezen. Wil je een broodmes, koksmes en fileermes dan moet daar dus wel plek voor zijn. Vaak wordt gekozen voor een 5-delige set. Dit omdat hier alle belangrijke messen in te vinden zijn. Wil je meer en ben je op zoek naar een zo’n groot mogelijke set? Dan is de keuze voor een 10-delige of 11-delige set ideaal.

Er is dus genoeg keuze in de wereld van keukenmessen. Niet alleen als het gaat om messenblokken en messensets, maar ook messenslijpers zijn populaire artikelen onder de hobby koks en iets professionelere koks. Neem dus rustig de tijd om jou gewenste keukenartikelen te selecteren.