Geld lenen voor je bedrijf

Als je een eigen bedrijf wilt beginnen dan heb je daar geld voor nodig. Dit kun je voor allerlei dingen nodig hebben: het huren van een bedrijfspand, het kopen van een auto of busje, het aannemen van personeel of geld om ergens in te investeren. Waar je het geld ook voor nodig hebt, waarschijnlijk heb je dat niet even privé achter de hand. In dit artikel lees je hoe je geld kunt lenen om te investeren in je bedrijf.

De eerste stap is om te bedenken wat je wil met je bedrijf. Weet je echt zeker dat je hier de komende jaren al je tijd in wilt steken? Als je volledig achter je plannen en ideeën staat, dan kun je de stap zetten om naar de bank te gaan. Hier kun je zakelijk geld lenen. Ga zeker niet alleen maar bij één bank kijken. Ga langs bij verschillende banken en presenteer je plan. Hoeveel geld ze bereid zijn om aan jou te lenen, kan flink verschillen per bank.

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen hoe veel geld je nodig hebt. Het is onverstandig om meer te lenen dan je nodig hebt, ook al wordt het je misschien wel aangeboden door de banken. Geld lenen kost uiteindelijk altijd geld, omdat je er rente over moet betalen. Probeer dus zo goed mogelijk in kaart te krijgen hoeveel geld je nodig zult hebben en leen niet meer.

Bij het kiezen van de bank waarbij je gaat lenen moet je niet alleen kijken naar het bedrag dat ze je willen lenen. Kijk ook naar de termijn waarin je het terug kunt betalen en hoe veel rente je moet betalen over het geleende bedrag. Zorg dat de manier van terugbetalen past in het plan dat je hebt voor je bedrijf. Verwacht je dat je in het begin weinig geld zult verdienen, neem dat dan mee in je plan.

Ben je geen startende ondernemer, maar heb je al een bedrijf? Dan kan een funding circle ook een goede optie zijn. Hierbij moet je als aanvullende eis minimaal een omzet van €30.000 hebben.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.