Over mooie antiqiteiten

In de 18e eeuw waren de Amsterdams staande horloges echte statussymbolen. In de hal van de Amsterdamse grachtenpanden stond dikwijls een staande klok, waaraan iedereen niet alleen de tijd vanaf kon lezen, maar ook kon zien dat men in het huis van zeer welgestelden was. Gerrit Bramer was een van de bekendste klokkenmakers. Zijn klokken kosten wel 200 zilveren guldens.

Een rekenmachine bestond niet in die tijd. Rekenen werd gedaan door jetons ofwel rekenpenningen op een patroon van lijnen te leggen. Zo werden optellingen en vermenigvuldigingen gedaan. Omdat de rekenpenningen over het blad werden geschoven, zijn ze vaak aardig versleten.

Geheel van deze tijd is de langere termijn verhuur van studio's of etages aan expats. In Nijmegen verblijven veel PHD studenten uit de gehele wereld die hun doctoraal in Nederland willen behalen omdat de Nijmeegse Radboud Universiteit zo hoog staat aangeschreven.

Als je dan een grasveldje hebt bij een studio wil je dat gras natuurlijk ook maaien met een zweefmaaier van Flymo.

Overnachten in een bed and breakfast? Bijvoorbeeld in Parijs of in Berlijn of in Nijmegen. De leukste adresjes vind je op onze websites. Vergeet De Kwakkenberg ook niet.

Tenslotte staat de catalogus van oude Nijmeegse munten hier en ergens anders info over gouden tientjes.