Groothandel in ventilatie adviseert WTW units

De koude maanden staan voor de deur en iedereen wil er natuurlijk lekker warmpjes bijzitten. Met alle adviezen van de overheid om je woning goed te ventileren is dat vaak een duur grapje. Constant je raam openzetten in de winter gaat natuurlijk niet. Behalve als jij een enorme fan bent van dikke truien en mutsen. Voor de gemiddelde Nederlander ligt dit net even iets anders. Gelukkig is er een kostenbesparende optie waarmee je net zoveel resultaat behaalt als het aanzetten van je verwarming en het openzetten van een raam in één. Die oplossing komt in de vorm van een wtw unit. Deze stille en energiezuinige krachtpatsers ventileren ruimtes en verwarmen ruimtes ook direct. 

WTW unit voor een gezonde warme binnenruimte

Een WTW unit maakt gebruik van de warmte die zich al in de ruimte bevindt. Daardoor is een wtw unit altijd een kostenbesparende optie. Een WTW unit vangt licht afgekoelde warme lucht op en ventileert deze naar buiten als warmere lucht. In dit proces wordt deze warme lucht ook nogeens gefilterd door middel van een WTW filter. Deze vangen vieze en smerige stofjes die zich in de lucht bevinden op en vangen deze in hun filter. 

Geen last meer van schimmel

Schimmel en andere bacterieën verspreiden zich razendsnel door koude en vochtige lucht die zich in een ruimte bevindt. Een WTW unit filtert deze lucht standaard naar drogere, warme lucht waardoor schimmels en andere bacterieën minder kans krijgen om zich voort te planten. Hierdoor is een WTW unit altijd een gezonde, kostenbesparende oplossing.

WTW unit voor in huis

Een industriële WTW unit kun je maar beter niet in huis plaatsen. Dit soort units maken enorm veel geluid en zorgen uiteindelijk eerder voor een minder comfortabel binnenklimaat dan voor meer. De ventilatiebranche zit gelukkig niet stil en zijn met een andere, meer geschikte oplossing gekomen voor woonhuizen. Deze komen in de vorm van woonhuisventilatoren. Deze ventilatoren kenmerken zich doordat ze een stuk minder geluid maken en nog energiezuiniger zijn. Dit komt doordat hun topcapaciteit stukken lager ligt en hierdoor zijn ze automatisch energiezuiniger.

Maak de juiste keuze

De keuze voor de goede ventilator in jouw woning zodat je gebruik kunt maken van alle voordelen die deze units met zich meebrengen moet je niet af laten hangen van toevalligheden. Een specialist kan heel precies berekenen welke unit past bij jouw ruimte zodat je optimaal kunt genieten van je nieuwe ventilatie. Maak voordat je een ventilatie unit koopt dus een afspraak met een technisch specialist.