Het tij keren door meer leads te genereren

Het tij keren door meer leads te genereren

Meer leads genereren, een struikelblok voor veel ondernemers. In de tijd van sociale media en internet zien veel ondernemers het belang in van online marketing. Dat resulteert bij veel ondernemers inmiddels al steeds vaker in een mooie website. De afgelopen tijd zagen we bovendien een enorme toename in het aantal ondernemers dat zich bezig houdt met SEO en online vindbaarheid. Een mooie site is namelijk leuk, maar als er niemand op kijkt is de investering in zo’n site ook zinloos.

Veel ondernemers zijn daarom, vaak succesvol, in zee gegaan met online marketing bureaus die gespecialiseerd zijn in SEO en vindbaarheid. Ook op dat terrein zijn inmiddels grote stappen gemaakt en voor veel ondernemers is SEO niet meer weg te denken uit de marketingstrategie.

Meer bezoekers is mooi, maar wat als het aantal leads of verkopen niet toeneemt? Geld geïnvesteerd in online marketing is zeer nuttig, maar uiteindelijk moet het terugverdiend worden door een stijging in omzet. Veel ondernemers kopen niks voor alleen meer website bezoekers en zonder leads is de investering in online marketing weggegooid geld. Klikken, klikken, niet kopen.

Leadgeneratie

Full Service Flex Lease

Deze trend is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven bij de online marketing bureaus. Leads genereren is voor een aantal van deze bureaus tegenwoordig een cruciaal onderdeel van de online-marketing strategie. Een redelijk bekende speler op de markt van het leads genereren is bijvoorbeeld Webstijl. Zij bieden het Full Service Flex Lease pakket aan. Naast de standaard websitedesign en –beheer en SEO, biedt dit pakket ook belangrijke aspecten voor lead generatie. Zo worden conversie-funnels aangebracht op de site en wordt actief gebruik gemaakt van neuro-marketing. Op die manier worden bezoekers, vaak onbewust, in de richting van een lead gestuurd waardoor de conversieratio stijgt. Daarnaast zijn ondernemers die dit pakket afnemen relatief vrij in de samenstelling van het pakket. Verschillende modules kunnen naar eigen inzicht aan en uit gezet worden. De focus van online marketing kan zo gemakkelijk gericht worden op die zaken die nu het meeste rendement opleveren.

Ondernemers die meer zouden willen weten over leads generen zou ik dan ook zeker aanraden om eens te kijken op de site van Webstijl. Er zijn natuurlijk vele wegen die naar Rome leiden, maar welke weg je ook kiest: leadgeneratie zal een steeds belangrijker onderdeel worden van online marketing. Meer bezoekers is leuk, maar voor echte resultaten zal leads genereren steeds crucialer worden.