Jaarboek maken / jaarboek drukken als onderdeel marketingcampagne

Een jaarboek maken / jaarboek drukken en inzetten als marketinginstrument

Een jaarboek maken is een goede en originele optie om in te zetten als marketinginstrument voor school, bedrijf of vereniging. Een professionele uitgave, met daarin de hoogtepunten van het afgelopen (school)jaar kan worden uitgereikt aan (oud)leerlingen, werknemers of (oud)leden van de vereniging of club. Voor ieder bedrijf en elke onderwijsinstelling kun je een jaarboek maken of jaarboek drukken. Naast jaarboeken voor bedrijven en (sport)verenigingen/clubs, worden er tegenwoordig voor de volgende onderwijsinstellingen prachtige jaarboeken gemaakt:

  • kinderdagverblijven
  • kleuterscholen
  • basisscholen
  • middelbare scholen
  • MBO's
  • HBO's
  • Universiteiten
  • Jaarverenigingen
  • Studie-/studentenverenigingen
  • Apaprte opleidingen en faculteiten

Het jaarboek wordt door deze instellingen vaak ingezet als onderdeel van de marketingcampagne. Een school wil immers een zo goed mogelijke regionale uitstraling naleven en zo ieder schooljaar weer nieuwe leerlingen aantrekken. Een jaarboek wordt voor altijd bewaard en is perfecte exposure voor school. Het wordt gezien als tastbare herinnering aan de schooltijd en werkt als een 'visitekaartje 2.0'. In het jaarboek wordt de school positief in beeld gebracht en een jaarboek heeft een erg groot bereik. Een jaarboek maken voor school biedt dus de mogelijkheid om positief op te vallen in de regio.

Het jaarboek wordt door de ontvanger(s) vaak als erg positief ervaren. Het is een mooi en prikkelend geschenk en hoeft helemaal niet (te) duur te zijn. Er zijn genoeg aanbieders van jaarboeken die erg scherpe prijzen hanteren. Er zit echter wel veel verschil in de kwaliteit van de jaarboeken die zij aanbieden, dus zorg dat je jezelf goed laat informeren bij de zoektocht naar een geschikte uitgeverij of drukkerij van jaarboeken. Vaak is de aanbieder met de meeste aantoonbare ervaring in het maken en drukken van jaarboeken de meest geschikte partij. Hier vind je de beste prijs-/kwaliteitsverhouding.

jaarboek drukken

 

 

 

 

Een jaarboek drukken; zelf regelen?

Wil je ook een jaarboek maken of jaarboek drukken voor school, bedrijf, club of vereniging? Doe dan een gedegen vooronderzoek naar de aanbieders van jaarboeken. Vaak wordt door online aanbieders van jaarboeken onvoldoende kwaliteit geleverd. Je merkt deze kwaliteit helaas pas op bij de uitlevering van de boeken. Dus wil je een jaarboek drukken? Ga dan voor bewezen ervaring en kwaliteit en kies voor een betrouwbare uitgeverij. Er is in Nederland zelfs een uitgeverij met aantoonbaar 20 jaar ervaring! Bij hen kun je er vanuit gaan dat je degelijke kwaliteit, met een hoog serviceniveau geleverd krijgt.