De juiste stropdas overhemd combinatie met geruite en gestreepte overhemden

Niets is zo lastig als de juiste stropdas kiezen voor gestreepte of geruite overhemden. Wanneer doe je jezelf te kort en wanneer sla je te ver door? Deze gids geeft inzicht in de juiste stropdas overhemd combinatie voor geruite en gestreepte overhemden.

Stropdas en gestreept overhemd

De juiste stropdas en een gestreept overhemd. Waar doe je goed aan? De dingen worden al interessant met een gestreept overhemd, aangezien er al gekozen is voor een patroon op het overhemd. Het design op de stropdas moet aandacht trekken.

 

Geblokte overhemden zijn voor de hand liggend, maar wanneer je echt wilt uitpakken met een fantastische mix van patronen is er een vuistregel die je in acht moet nemen: varieer altijd met de grootte van de patronen die je combineert!

 

Goede voorbeelden voor een geschikte stropdas overhemd combinatie met een gestreept overhemd:

  • Een dun gestreept overhemd combineren met een stropdas met een groot patroon is perfect.

  • Een groot gestreept overhemd moet gecombineerd worden met een stropdas met kleinere en meer ingewikkelde motieven.

 

Een gestreept overhemd werkt altijd perfect met een gestreepte stropdas. Zolang de stropdas maar niet dezelfde grootte strepen heeft als het gestreepte overhemd. Waarom zou je niet kiezen voor een dun gestreept overhemd met kleuren strepen die overeenkomen met de kleur van je stropdas? Door de stropdaskleur overeen te laten komen met de kleur van de strepen op het overhemd zorg je voor een consistente uitstraling. Hiermee laat je zien dat je aandacht besteed aan elk detail.

 

Natuurlijk mogen stippen of geometrische designs ook absoluut gecombineerd worden met een gestreept overhemd. Probeer verschillende patroon combinaties uit en vind de perfecte stropdas overhemd combinatie met een gestreept overhemd.

 

wit-overhemd-met-rode-stropdas

Stropdas en geblokt overhemd

Je zou denken dat de regels over een stropdas en gestreept overhemd deels overeenkomen voor de regels voor een stropdas en geblokt overhemd. Maar dat is niet zo. Gestreepte overhemden vereisen grotere of kleinere patronen op de stropdas, afhankelijk van hoe groot de strepen zijn. Een geblokt overhemd heeft altijd een groter patroon dan de stropdas.

 

Klein geblokte overhemden zijn traditioneel en zeer dresscode vriendelijk. Alleen zelfs in strikt formele omgevingen wordt een klein geblokt overhemd als te casual gezien.

 

Heeft je geblokte overhemd een witte basis, kies dan voor een overhemd met contrasterende, soortgelijke of complementaire kleuren. Ter voorbeeld: een marineblauwe stropdas ziet er fantastisch uit met een hemelsblauwe of roze geblokt overhemd.

 

Als je kiest voor een overhemd met Schotse ruit, dan is de sleutel tot succes om een of meerdere subtiele kleurentinten voor je overhemd te kiezen en deze te combineren met een stevig geblokte stropdas. Vergeet niet om de stropdas in een donkere kleur te dragen dan je overhemd.

 

Een gestreepte stropdas en geblokt overhemd is ook een prima combinatie. Kies een stropdas met grote strepen, zodat deze gemakkelijk gecombineerd kan worden met het patroon op het overhemd. Wees er zeker van dat de kleuren van de strepen overeenkomen met de kleuren in het overhemd. Voor gestipte overhemden gelden trouwens dezelfde voorwaarden.

 

Vermijd ingewikkelde patronen. Deze zorgen voor extreme stropdas overhemd combinaties die vaak niet in de smaak vallen!

Extra tip voor lange mannen

Dit was een korte gids met tips over hoe je het beste een stropdas combineert met een gestreept of geblokt overhemd. Ben je als lange man nog op zoek naar een geblokt of gestreept overhemd? Begrijpelijk, overhemden voor lange mannen met een design zijn lastig te vinden. Gelukkig biedt mouwlengte7 uitkomst. Mouwlengte7 biedt modern fit mouwlengte 7 overhemden aan met de meest uitdagende patronen en texturen.

 

oranje-blauwe-en-lichtblauwe-overhemden