Gouden verlovingsringen

Gouden verlovingsringen

 

Niets is zo teleurstellend als het aanschaffen van de mooiste, duurste en schitterendste ring voor uw toekomstige bruid en tot de ontdekking komen dat de ring niet past. Het is niet moeilijk om een ring te laten vermaken, maar waarom die teleurstelling ervaren als het op een ander manier kan.Kiest u bijvoorbeeld voor een gouden verlovingsring?Zorg er dan voor dat het in één keer goed zit. Doe dit bijvoorbeeld door een ring van je partner om je eigen vinger te zetten eneen aftekening te maken tot waar de ring komt. Op deze manier kan het niet mis gaan. Als je partner geen ringen heeft is een ander manier om haar ringvinger af te meten als ze slaapt, zodat het een verrassing blijft.

 

Een gouden verlovingsring kent verschillende modellen en stijlen. Wat het kiezen stukken makkelijker maakt is om altijd te zoeken met de voorkeur van uw geliefde in gedachten. De ring kan een moderne-, klassiek ontwerp of een combinatie van beide aannemen.Een voorbeeld is de “halo ring” van goud. De klassieke “halo ring” wordt gemaakt van witgoud of platina, maar geel goud is even mooi als de voorgenoemde. Deze ringen doken op in 1920 en waren naast de solitaire verlovingsringen de tweede populairste. Een “halo ring” is een ring dat het accent legt op de edelstenen die erin voorkomen. De veel kleinere edelstenen vormen een cirkel om de al wat grotere steen. Deze kleine edelstenen zijn in een dus danige stand geplaatst, zodat het licht dat vanuit de grotere steen in het midden weerkaatst en groter laat lijken dan het in werkelijkheid is. De stenen die meestal gebruikt worden, zijn diamanten.

 

 

De zetting kan zijn:

 

·         Kasteelzetting;

·         Kanaalzetting;

·         Satellietzetting;

·         Pavézetting;

·         Chatonzetting

·         Tensionzetting.

 

Bij solitaire ringen komt de chatonzetting het meest voor. Deze zetting legt juist de nadruk op de centrale diamant en zorgt voor het meeste doorlaat van licht in de diamanten.

De tensionzetting is ook populair, maar in tegenstelling tot de vorige wordt de diamant zelf blootgesteld aan het licht. Deze diamant wordt vastgehouden door de twee zijkanten van de ringband met behulp van de drijfveren.De satellietzetting is best voor de vrouwen die onder alle omstandigheden de verlovingsring aan houden. Bij deze zetting wordt de diamant doorlopend gesteund door een rusting en zetrand. De diamant geniet bij deze zetting een betere bescherming in vergelijking met een diamant aan een ring met een tensionzetting. Meer voorbeelden zijn te zien op Elnora verlovingsringen