Waarom Pomade?

De laatste tijd is pomade enorm in populariteit toegenomen en met goede reden. Vroeger was de keuze hier in Nederland erg beperkt en kwam je al snel uit bij Murray’s pomade. Deze enorm vettige en zware pomade is niet duur, maar dat is ook gelijk zijn beste eigenschap.

Door de vettige basis van de pomades van Murray’s krijg je het amper uit je haar. Dan moet je naar andere middelen als een normale shampoo grijpen, wat niet goed is voor je haar. Je haar wassen met afwasmiddel om het vetvrij te krijgen is alles behalve ideaal. 

Tegenwoordig is de keuze enorm en zit je niet meer vast aan een pomade op oliebasis. Er zijn nu allerlei pomades op waterbasis die je met gemak uit je haar kunt spoelen.

Zo heb je dus de voordelen van een pomade, zonder het grootste nadeel. De meeste pomades hebben een heerlijke geur, goede hold en vooral een ongeëvenaarde mogelijkheid om je haar te stijlen.

Daarnaast zijn er pomades die zijn voorzien oliën met een verzorgende werking voor je haar en hoofdhuid. Deze natuurlijke ingrediënten zorgen ervoor dat je haar de hele dag goed gevoed is. Dit zorgt er weer voor dat je een prachtige natuurlijke en gezonde glans over je haar krijgt.

Voordelen van Pomade:

·         Makkelijker stijlen

·         Heerlijke geuren

·         Natuurlijke ingrediënten

·         Mooie glans

·         Krachtige hold

Een goed voorbeeld van een Pomade op waterbasis die alle voordelen heeft van een pomade op oliebasis is de No1. Pomade van Daimon Barber. Deze pomade die begon als homebrew houd je haar de hele dag “vochtig” waardoor je de hele dag kunt restylen.

Homebrew pomades zijn vaak wat prijziger, omdat ze met de hand worden geproduceerd. De No1. Van Daimon Barber word niet met de hand gemaakt en hij is daardoor prima betaalbaar. Een stuk duurder dan een potje gel of wax, maar je moet er rekening mee houden dat deze potjes pomade een stuk langer meegaan.