Een waist trainer voor een mooi figuur

Waist trainers, bij celebs zijn ze niet meer weg te denken: Beyoncé en Kim Kardashian verschijnen er geregeld mee op instagram en Jessica Alba raakte haar zwangerschapskilo’s in een mum van tijd kwijt door het gebruik van haar waist trainer. Een waist trainerbelooft ons het zandloperfiguur dat elke vrouw wil: een grote buste, een smalle taille en welgevormde heupen. Maar is dit echt zo?

Een waist trainer helpt je het gebied tussen de heupen en de ribbenkast, de taille dus, in een betere vorm te krijgen, dit door het trainen van de voorste, onderste en schuine buikspieren. Hij is ontworpen om deze spieren te versterken, waardoor de drager een plattere buik en slank taille zal krijgen. Hierdoor krijg je meer een zandloperfiguur. Natuurlijk kan het de grootte van de heupen niet veranderen, maar het zandloper effect wordt gecreëerd doordat de taile smaller wordt en de heupen dus groter lijken. De korsetten zorgen voor een betere ondersteuning van de rug enerzijds, waardoor je buikspieren beter gebruikt worden, en anderzijds zorgt het dat de lichaamstemperatuur aan de taille extra verhoogt waardoor er op die plek meer vet verbrandt wordt.

Zorgt dit er dan voor dat je door de waist trainer een perfect figuur krijgt? Ja en nee. Een waist shaperkan natuurlijk geen wonderen verrichten, het is ook belangrijk dat jij jezelf inspant. Dat begint met een evenwichtig voedingspatroon, je kan elke dag gaan sporten maar zolang je niet gezond en gebalanceerd eet, zal je geen resultaten boeken. Daarnaast is het dus ook essentieel dat je genoeg sport. Je hoeft niet dagelijks te gaan hardlopen om resultaat te zien, zelfs een half uurtje per dag een rondje rond de blok maken helpt. Bij deze inspanningen zorgt de waist trainer ervoor dat je moeite extra wordt beloond en helpt hij je meer vet verbranden. Het werk moet nog steeds van jou komen, maar de waist trainer steekt je een goed handje toe.