Hoe leer je piano spelen?

Piano spelen is moeilijk en voor getalenteede mensen weggelegd. Tenminste dat is het eerste wat mensen vaak zeggen. Toch is deze uitspraak niet helemaal terecht. Inderdaad is het een feit dat de een er meer gevoel voor heeft dan de ander. Ook is het piano leren spelen op jonge leeftijd veel makkelijker dan piano leren spelen op latere leeftijd. Het is eigenlijk hetzelfde als het leren van taal. Vroeger op school leerde u dit veel makkelijker dan nu. Toch is het mogelijk als uw ouder bent om een taal te leren en dit geldt ook voor het leren spelen van piano. Met de juiste inzet en discipline kunt u al met geringe inspanning op korte termijn een liedje spelen.

Er zijn twee manier waarop u kunt leren piano spelen;

1. Liedjes naspelen

2. Liedjes vanaf noten spelen

Liedjes naspelen.

Als u geen zin heeft om noten te leren lezen, kunt u ook gewoon liedjes naspelen. Door gewoon te luisteren en vervolgens dat wat u hoort na te spelen, is het mogelijk om piano te leren spelen. Uw creativiteit of vermogen tot improvisatie is hierbij wel vereist.

Liedjes vanaf noten spelen

Het notenschrift kan heel overweldigend zijn, maar ook dit is te leren en is weer vergelijkbaar met het leren van taal. De noten die u leert corresponderen met de toetsen op de piano. Een volledige piano heeft 88 toetsen bestaande uit zwarte en witte toetsen. Er zijn 7 verschillende noten: C-D-E-F-G-A-B. Deze noten worden gespeeld op de witte toetsen. De zwarte toetsen worden gespeeld als een witte toets wordt verlaagd of verhoogd. Na de B komt weer de C en komen de andere noten weer.

Dit is slechts een korte introductie. Wilt u piano leren spelen, maar heeft u geen zin of tijd om prive lessen te nemen dan is een goedkoop en uitstekend alternatief een online cursus piano spelen voor beginners aan te schaffen. U kunt dan op het gemak vanuit huis uw oefeningen doen. Voor meer informatie bezoekt u onderstaande website.