Van plan om iets met LED te doen?

Ben je van plan om binnenkort iets met LED te doen? Dan is de kans groot dat je geen idee hebt waar je moet gaan beginnen. Het installeren en uitkiezen van LED kan best ingewikkeld zijn. Om dit goed te kunnen doen kun je gebruik maken van een lichtplan. Deze lichtplannen geven niet alleen aan wat het mooiste is, maar ook hoe je het meeste geld kunt besparen en op welke manier je de LED het best kunt installeren om het meeste rendement uit je verlichting te halen. Zeker wanneer je iets neer wilt zetten met LED verlichting is een lichtplan van waarde. Hierbij kun je denken aan LED winkelverlichting, LED werkplaatsverlichting etc. Stuk voor stuk panden en en plaatsingen waar LED een bepaalde functie moet volbrengen. 

Een grappig feitje is bijvoorbeeld dat wanneer je een bepaalt soort LED in een stal hangt, dat de koeien meer gaan produceren. Dit is natuurlijk niet 100% hard te maken maar er komen steeds meer geruchten in de wereld die dit fenomeen onderstrepen. Iets wat ik als LED enthousiast natuurlijk alleen maar kan toejuichen. Daarnaast is er de laatste tijd steeds meer focus komen te liggen op CO2 Neutrale productie en bedrijven. De installatie van LED en het aanvragen van een lichtplan is dan natuurlijk een fantastisch begin. Een mooi doel opzich en een mooie manier om je marketing mee te vullen. Aangezien steeds meer mensen het significant belangrijk vinden dat ze kopen bij een milieubewust bedrijf. Als online bedrijf kun je deze belofte wel maken, maar lastiger bewijzen, omdat niemand je bedrijf daadwerkelijk ziet. Als fysieke winkel met LED winkelverlichting wordt dit natuurlijk gemakkelijker en zet ieder bezoek dat jij in de winkel krijgt je claim kracht bij. Dat is wat goede marketing is. Beloftes nakomen. 

Wat je ook doet en waar je ook voor gaat. Het is altijd een goed plan om eerst een besparingsberekening te maken en natuurlijk een lichtplan. Ik wens je erg veel succes met het ontwikkelen van de juiste sfeer in je winkel.