Hoe maak je een geslaagde accentmuur?

Als je een persoonlijk accent wilt toevoegen aan je interieur of wanneer je gewoon eens creatief uit de hoek wilt komen, kun je bijvoorbeeld een accentmuur toevoegen aan de ruimte. Maar hoe doe je dat? Hieronder bespreken we 4 mogelijkheden voor een geslaagde en vooral creatieve accentmuur.

1) Magnetisch behang

Een andere originele variant op behang is het magnetisch behang. Dit zit er uit als normaal behang, met dat verschil dat het je hele muur magnetisch maakt. Ideaal om van alles op te hangen, bijvoorbeeld voor je kinderen, maar ook volwassenen zullen hier veel plezier aan beleven. En als je de muur wilt opruimen, dan haal je gewoon alles er af en ziet je muur er weer uit als een normale muur.

2) Fotobehang

Met fotobehang kun je een ruimte zeer persoonlijk maken. Laat je eigen foto drukken op behangpapier. Bijvoorbeeld een foto van je gezin of een mooi uitzicht van je laatste vakantie. Ook kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld een gedicht te laten afdrukken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heb je zelf geen geschikte foto, dan kun je natuurlijk ook een bestaande foto gebruiken die je kunt aankopen via speciale websites. Let er wel op dat de foto van voldoende kwaliteit is. Als minimale resolutie kun je 1000 pixels bij 1000 pixels hanteren.

Fotobehang wordt geleverd in verschillende stukken en is als het ware een grote poster die je naast elkaar tegen de muur plakt.

3) Muurstickers

De meest flexibele oplossing zijn muurstickers. Je brengt ze gemakkelijk aan en verwijderd ze ook weer net zo gemakkelijk wanneer je er genoeg van hebt of eens iets anders wilt. Er is een groot aanbod in decoraties, figuren en afmetingen te vinden. Je plakt ze op de muur net als andere stickers. Let er wel op dat je een vlakke ondergrond nodig hebt, anders blijven ze niet goed plakken. Verder wordt aangeraden om muurstickers niet op een pas geverfde muur te plakken: laat de verf eerst minimaal 3 weken uitharden.

4) Magnetische verf

Ben je niet zo van het behangen, dan kun je ook kiezen voor magneetverf. Hiermee ben je flexibeler omdat je dit kunt aanbrengen op verschillende ondergronden. Denk aan hout, pleisterwerk, beton en gipsmuren. Magneetverf bestaat ik alle denkbare kleuren, zodat je die ene muur gewoon dezelfde kleur kunt geven als de andere muren. Let er op dat je zeker 3 lagen magneetverf nodig hebt om een sterke magnetische muur te maken.