Inbraak preventietips

Beveiligingscamera’s geven het meest veilige gevoel. Steeds meer mensen in Nederland zijn bewuster bezig met de inbraakvriendelijkheid van hun woning. Daar is ook noodzaak voor. Er zijn groepen inbrekers die altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om met succes in te breken. En in veel gevallen lukt het ze. Om de inbrekers van tegenwoordig voor te blijven moet je misschien wel net zo creatief zijn in de beveiliging van je woningen.

Inbreker zijn soms zo slinks en genieperig dat ze via de rouwadvertenties kijken wie er is overleden en dan uitzoeken waar de familieleden van die persoon wonen. Zo hebben ze dus twee stukken informatie: de huisadressen en het moment waarop de bewoners van huis zijn. Dit geeft de inbreker groen licht. Dit is een voorbeeld van hoe de moderne inbreker altijd een manier vindt om een huis binnen te treden. Daar zijn nog veel meer voorbeelden voor te bedenken.

Om de kans op inbraak zoveel mogelijk te beperken zijn er een aantal zaken die je op orde moet hebben. Een eenvoudige handeling zoals een gft-bak tegen de muur zetten om vervolgens een dakje op te kunnen klimmen hebben inbrekers in enkele seconden gedaan. Zet de gft-bak dus een beetje verdekt op. Nog beter: zet de gft-bak vast in een houten omlijsting. Dan kunnen de inbrekers en niet zoveel mee. De inbreker staan alleen af op mogelijkheden waar ze geen tijd mee verliezen.

Ook verlichting schrikt inbrekers af. De meeste verlichting is vrij eenvoudig aan te brengen en kun je ook aanbrengen zonder al te diep in de buidel te tasten. De inbrekers houden logischerwijs niet van goed belichte gevel of tuinen, omdat dit voor hen de kans om gezien te worden heel erg vergoot. Daarbij kan bij geheel verduisterde woningen de logische conclusie getrokken worden dat er niemand thuis is.

Natuurlijk is een alarmsysteem of een beveiligingscameraset altijd een slimme aanschaf.

Dit artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.