Ons milieu

Het vliegt je de laatste tijd om de uren, het woord duurzaam. Ook dingen als groene energie, denken aan het klimaat en minder vlees eten zijn onderwerpen waar je tegenwoordig niet aan onderkomt. Is het echt nodig om zoveel over ander soorten energy systems te praten? Overdrijven we niet een beetje met z’n allen?

Het antwoord is nee. Er wordt niet overdreven. Het gaat oprecht slecht met de aarde en de mensen die dat ontkennen, moeten nog even de feiten een keertje checken. Uitlaatgassen van auto’s zijn echt slecht voor het milieu en zorgen ervoor dat we het broeikaseffect hebben gekregen. Natuurlijk zijn niet alleen auto’s de oorzaak hiervan, maar ze dragen wel veel bij. Doordat al deze slechte gassen in de lucht komen, ontstaan er gaatjes in de atmosfeer. Door die gaatjes wordt het zonlicht niet meer zo goed tegengehouden en daardoor warmt onze aarde op. Dat is wetenschappelijk bewezen en mensen die dat ontkennen moeten een keer het nieuws gaan kijken.

Gelukkig zijn er heel veel mensen die wel doorhebben dat wat er gebeurd slecht is en zij nemen ook wel maatregelen. Zonnepanelen kopen is bijvoorbeeld een grote stap wat veel geld kost, maar zeker wel heel erg effectief is. In 5 tot 7 jaar tijd heb je het bedrag wat je voor zonnepanelen hebt betaald weer terug verdiend. En de energie die je in de tussentijd hebt gebruikt was grotendeels groene energie.

Er zijn ook andere manieren om minder vervuilend te leven die minder duur zijn. Minder lang douchen is er een, minder vlees eten, minder vliegvakanties, een elektrische auto nemen en simpelweg de verwarming wat lager zetten.

Natuurlijk helpt het niet als maar een paar mensen dit doen, daar heb je wel veel meer mankracht voor nodig. Als we met iedereen die überhaupt kunnen douchen nou al een paar minuten minder zouden douchen, zou dat al heel wat schelen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.