Verschillende bomen van onlinegroen.nl

Kastanjeboom.

Een kastanjeboom is een geslacht van de loofbomen. Er zijn negen verschillende soorten kastanjebomen. De meeste kastanjebomen worden tussen de 25 en 30 meter hoog. Dit zijn dus vrij grote bomen. Dit bereik je alleen door jaren lang niet te snoeien. De vruchten van de kastanjeboom, de Tamme-kastanje zit in een stekelige bolster. Als je deze stekelige bolster verwijderd zie je de kastanje zitten. De kastanje kun je roosteren en dan eten.

Niet eetbaar zijn de vruchten van de giftige paardenkastanje. In de volksmond word dit de wilde kastanje genoemd.

Een kastanje boom kun je het hele jaar door planten. De beste periode om de kastanjeboom te planten is tussen 1 Oktober en 1 Juni. In de zomer word de kastanjeboom in pot geleverd en is de kans op uitdroging een stuk groter.

Kastanjebomen zie je veel in grote tuinen of parken. Kastanje bomen groeien het liefst in luchtige humusrijke grond.

 

De steeneik.

De steeneik in het Latijns de Querus ilex heeft een maximale hoogte van 5 meter bij regelmatig snoeien. De bladeren van de steeneik zijn groen/ grijs en de steeneik zal zijn bladeren niet verliezen. Dit houd in dat de steeneik één van de weinige bomen is die groenblijvend is en zo in de winter ook nog kleur aan je tuin geeft. De bladeren hebben een vorm van lang en smal tot ei rond. Ze zijn leerachtig en dik. De bloemen zijn roomwit van kleur. De steeneik is een mooie, solitaire boom. De steeneik is ook zeer geschikt om een haag op stam mee te maken. De standaard maat van de steeneik is een stamhoogte van 1,8 meter. De kroon is gemiddeld 1,5 meter. De kroon heeft een koepelvormige vorm die dicht en breed is. De schors van de steeneik is bruinachtig tot zwart. De steeneik kom je steeds meer tegen in de Nederlandse tuinen.

De steeneik kun je het beste planten van 1 Otober tot 1 Juni. Maar ook in de zomer kan hij prima geplant worden. Alleen is het dan wel heel belangrijk om ze dagelijks water te geven, en bij hele droge periodes zelfs twee keer per dag water te geven om uitdroging tegen te gaan. De steeneik word het hele jaar door in pot geleverd. Een geschikte plaats om een steeneik te planten is een beschutte plek. Op een beschutte plek zal hij het mooiste resultaat geven.

 

Treurwilg.

Salix babylonica is het Latijns voor een treurwilg. Een boomsoort van de wilgenfamilie. Een treurwilg kan wel een hoogte hebben van 15 meter. De naam treurwilg komt van de hangende bruine glanzende takken.

De treurwilg is een bekende boom in Nederland. De mooi bomen die takken tot op de grond hebben. Vaak zie je ze langs sloten en meren die mooi treurwilgen. Er zijn wel 300 verschillende soorten treurwilgen. Hier word een klein aantal van maar in Nederland gekweekt. Natuurlijk is de treurwilg ook voor kleinere tuinen geschikt. Of zelfs voor in een pot op het terras. Een treurwilg staat het liefst in de zon of half schaduw op een vochtige grond. Een treurwilg hoef je niet te snoeien, als je hem wel snoeit zul je de hele natuurlijke vorm uit de treurwilg snoeien.