5 tips om direct aan de slag te gaan met Microsoft Office 365

Je hebt je keuze gemaakt. Je weet dat werken in de cloud voor jou de beste oplossing is en je weet welk Microsoft Office 365-pakket bij jouw organisatie past. Maar hoe koppel je Office 365 met al je apparaten en hoe zorg je dat je automatisch met de domeinnaam van jouw organisatie werkt? Met deze tips weet je wat je te wachten staat als je voor het eerst aan de slag gaat met Office 365.

1. Installatiepakketten zijn verleden tijd

Misschien maak je met je aankoop van Office 365 voor het eerst kennis met werken in de cloud. Wees je ervan bewust dat het installeren van een cloudapplicatie net even anders werkt dan je misschien gewend bent. Office 365 hoef je namelijk niet te installeren, maar alleen te activeren. Dit doe je door in te loggen op de beheeromgeving. Nadat je bent ingelogd, kun je Office 365 naar jouw voorkeuren instellen en eventuele extra gebruikers toevoegen. Wil je meer over de omgeving weten, bekijk dan het artikel ‘De Office 365-omgeving‘ op onze Helpdesk.

Enorme installatiepakketten zijn met Office 365 dus verleden tijd. En wat je misschien nog niet wist: updates gaan automatisch. Daar heb je dus ook geen omkijken meer naar.

2. Koppel je domeinnaam

Bij een professioneel bedrijf past een eigen domeinnaam. Op het moment dat je van start gaat met Office 365 wil je natuurlijk je domeinnaam koppelen. Zo weet je zeker dat het voor al je collega’s mogelijk is vanuit je bedrijfsnaam te mailen, afspraken te plannen en documenten te delen. Wij adviseren om je domeinnaam direct te koppelen nadat je bent ingelogd op je Office 365-omgeving.

Heb je je domeinnaam bij Hostnet geregistreerd en ook Office 365 bij ons besteld? Dan kun je het koppelen van je domeinnaam zelf doen met onze handleiding. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met onze Klantenservice. Een van onze medewerkers kijkt met alle plezier met je mee. Staat je domeinnaam bij een andere provider geregistreerd? Neem voor het koppelen contact op met je eigen provider.

3. Zorg dat je collega’s toegang hebben

Professioneel samenwerken met je collega’s gaat een stuk eenvoudiger als zij ook toegang hebben tot Office 365. Dit kun je zelf in de beheerdersomgeving regelen. In het artikel ‘Gebruikers aanmaken in Microsoft Office 365‘ op onze Helpdesk leggen we uit hoe je dit doet.

Wil je optimaal profiteren van werken in de cloud? Vergeet dan niet de apps voor je tablet en smartphone te downloaden. Door in de apps in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord heb je altijd en overal toegang tot je documenten, start je een online vergadering of beheer je je mail.

4. Bepaal welke data mee moet

Met 1 TB opslagcapaciteit in OneDrive, hoef je niet bang te zijn voor gebrek aan opslagruimte. In theorie kun je dus al je documenten direct in de cloud plaatsen. Maar de vraag is of je dat ook wilt. Is dit niet de uitgelezen kans om je bestanden op te ruimen? Kijk je bijvoorbeeld nog wel eens naar die proces-update van dat project van 5 jaar geleden? Als je weet welke documenten mee moeten, plaats je deze op OneDrive. Alle nieuwe documenten worden hier ook opgeslagen. Zo heb je één centrale plaats waar je altijd en overal toegang tot hebt.

5. Werk veilig in de cloud

Je hoeft je met Office 365 geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw bedrijfsgegevens. Microsoft stelt namelijk hoge eisen aan de veiligheid van het platform. Maar dit betekent niet dat er geen rol voor jou is weggelegd. Zorg dus dat jouw platform goed is beveiligd met een sterk wachtwoord dat je niet voor andere doeleinden gebruikt. En wissel bij voorkeur ook regelmatig van wachtwoord.

Nu je weet wat je kunt verwachten, kun je aan de slag met je Office 365-pakket. Wil je meer informatie? Bekijk dan onze Helpdesk-artikelen. Liever geen omkijken naar de installatie van Office 365? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Heb je nog geen Office 365?

Wil jij ook ondernemen in de cloud? Bij Hostnet heb je de keuze uit verschillende Office-pakketten waarmee je direct aan de slag kunt. Ontdek welk pakket bij jouw onderneming past: www.hostnet.nl/online-werken/microsoft-office-365.