Helpende hand op afstand

Boten op zee varen vaak dagen lang tot dat zij uiteindelijk land zien. Het is leven op zee is vaak lang en het zelfde. Soms kan het weer anders zijn, zon en regen geven de zee een andere uitstraling en bewegingswijze. Het transporteren van goederen overzee in een containerschip, kan hard werken zijn en in sommige barre omstandigheden wordt dit alleen maar verergerd. Ook het werken op een cruiseschip of op een ferry is niet altijd fijn. Vaak is het personeel constant in de weer en echte vrije tijd heeft men niet omdat je op de boot zit. Vaak werkt het personeel dan een aantal maanden op een schip en zijn zij daarna een aantal maanden op land bij hun familie.

Een goede zeeroute is vaak al uitgestippeld, dit wordt gedaan door middel van een kaart met GPS. Omdat op zee er geen vaste aanknooppunten zijn. Men is daarom aangewezen op deze systemen en als een systeem uitvalt is het lastig. In dit soort situaties is het handig om een iemand aan wal te hebben die de vloot kan volgen. Een Track en trace systeem biedt vaak een goede oplossing. Zodat er altijd iemand mee kijkt en dat het schip in de goede richting blijft varen.

Maar ook op de weg is een dergelijk systeem handig. Een gps tracker auto wordt dan gebruikt, het volgen van het personeel is voor sommige werkgevers noodzakelijk. Maar een volgsysteem kan voor de werknemers ook een inbraak op de privacy zijn, daarom is het belangrijk dat de werkgever deze macht niet misbruikt om te zien wat zijn personeel in het weekend uitvoert. Als deze situaties voorkomen is het de baas zijn verantwoordelijkheid wat hij er mee gaat doen, als het personeel dit der mate storend vind zou hij zelfs kunnen overwegen om stappen te ondernemen tegen stalken.